Loading

Inserted metropolis housing project Kaoshiung

Located in the central of the Kaohsiung city, this small residential apartment building sits on a very long and narrow plot of land on a busy street. The building facade concept derives from the natural sun lighting and air ventilation. The building facade is standardised but variation is creates from a dynamic system of louvers. Maxthreads’ design introduces solar tracking devices that allow the louvers to move according to the direct sun angle, reducing the interior temperature. The project additionally introduces a half shaded roof garden that creates opportunity for residents to host their festival activities on their roof top.

Project team : Max Yang, Wayne Chen
Design Area: 220 sqm
Year: 2011
Project Status: completed
External Consultant: Chen Architect/ Taiwan Local