Loading

The Beijing Living Mall

The initial concept for a private loft apartment’s complex was generated by developing a landscape strategy that would pick up the loose ends of the site's urban fabric, and approach the design through interweaving a shopping complex with varying movement paths across and along the site. A pattern of linear directions is derived from the surrounding structures, forming the base podium for the landscaping strategy, folding up into the volume of the residential and shopping complex. Each patch of the facade picks up on a different direction of the composition, creating outer envelope as a sharp and directed body.

Project team : Max Yang, Eve Lee, Christine Hsu, Thomas Henz
Design Area: 6 Acres
Year: 2011
Project Status: Under construction- expected to be completed 2015
External Consultant: Beijin investment Inc/ Local