Loading

Venice University Theatre

Maxthreads’ proposal is a sustainable landmark, designing an ecological roof that lifts a floor higher than the surrounding buildings. This allows for the capturing of natural wind and extending sunlight exposure. The roof creates structural forms which respond to the shape of the multifunctional hall, and through creating a series of differentiated window sizes, natural sunlight can penetrate into the large enclosed space. Air can additionally flow into the multifunctional hall. The roof introduces natural day light to into the main spaces, through each floor and to ground level. The shape of the roof is completely flat, enabling runoff water, which can be recycled for other facilities throughout the building.

Project team : Max Yang, Yusen Chou
Design Area: 3,600 sqm
Year: 2013
Project Status: Construction Document
External Consultant: M-Fab structure