Loading

National Chiatung Agricultural Vocational Senior High School

The proposed college building is located in the hill side of Central Mountain Taiwan, surrounded by paddy fields and endless landscape. The vision was to create a carbon free architecture. The building is mainly utilized for hosting practical events such as food preparation for students and bakery functions. Maxthreads proposed to reveal the food processing factory into an open arrangement, allowing for learning and experiencing visually. This enhances the modernity of Taiwan school buildings, introducing new concept and vision for their architecture to come. Interior spaces within accentuate the aesthetic dialogue between the contemporary and the traditional education philosophy.

Project team : Max Yang, Jonathan Piper, Christine Hsu
Design Area: 2,150 sqm
Year: 2010
Project 2nd Prize competition entry
External Consultant: Chen Architect/ Taiwan Local