Loading

Dublin’s Parlour - Dublin, Ireland, 2009

The objective of the project was to design a new public civic space for Dublin. The Parlour will have a strong social, cultural and environmental character, and have a countrywide profile for holding a varied programme of music and outdoor events, including markets and stalls. The design concept derived from the flux/ flow of the mass pedestrian transportation point of the O2. The aim of the project was to create a strong, sculptural element with a distinctive roof form that will be prominent when viewed from large open space or any of the nearby offices.

The proposed pavilion will accommodate a large semi-outdoor indoor performance stage and seating area for housing music and other outdoor events. Furthermore the proposal acts as a device which can reorganize the flux of visitors and pedestrians through the central open space.

Project team : Max Yang, Thomas Henz, Christabel Lee
Design Area: 1,400 sqm
Year: 2010
Project Status: Detail Design/ 2nd Prize award/ Competition
External Consultant: Central Esteille construction